NEWstairs is trotse vriend van GLOW 2024

Lichtkunstfestival Glow vindt van 9 tot en met 16 november plaats in het centrum van Eindhoven. Omdat NEWstairs GLOW een warm hart toedraagt, voegen wij ons dit jaar bij de vrienden van GLOW.

Wat is GLOW?

GLOW is een jaarlijks lichtkunstfestival met een route van 5 kilometer, die door hartje Eindhoven loopt. Tijdens deze route loop je langs 30 lichtkunstwerken met ieder hun eigen achterliggende gedachte en soms zelfs een vorm van interactie.

Het thema van GLOW 2024 is “The Stream”. Dit staat voor “de kracht die we bezitten om te bewegen, navigeren en bewegen”. Een thema waar we ons helemaal in thuis voelen. Het letterlijk in beweging brengen van mensen is natuurlijk iets waar we ons iedere dag vol plezier mee bezig houden.

Lichtkunstwerk van de vrienden van GLOW

Samen met alle andere vrienden van GLOW, adopteert NEWstairs dit jaar het lichtkunstwerk: L’HOMME QUI MARCHE FACE AU VENT. Een letterlijke vertaling van ‘De man die tegen de wind in loopt’. Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Rémi Brun en is “een vijfmeterhoge figuur dat symbool staat door doorzettingsvermogen en veerkracht” – GLOW Eindhoven.